Buon appetito з українським присмаком

Італійські страви взагалі дуже прості і зрозумілі у приготуванні. А ще вони неймовірно смачні! Взагалі у італійців смачне все: закуски, паста, салати, соуси, десерти. І зараз вже не обов’язково летіти в Італію або йти в італійський ресторан, щоб насолодитися кухнею цієї країни!

Практично будь-яку страву можна приготувати самим, надавши їй італійську нотку.

Що не кажіть, піцу люблять усі - і дорослі, і діти, і ті, хто на правильному харчуванні, і хто любить поситніше поїсти. Цей рецепт розрахований на 4 піци діаметром 30см.

Італійська піца

Складові: 

Тісто: 500 г борошна, 7 г  сухих дріжджів, 1 ч. лож. цукру, 1 ст. лож. без гірки солі, 3 ст. лож. оливкової олії, 350 мл теплої води.

Начинка: вона може бути будь-яка: м’ясна, рибна, куряча, з морепродуктами тощо.  

Приготування: 

Замішуємо тісто, накриваємо рушником і ставимо в тепло на пару годин.

Можна поставити миску з тістом у вимкнену ще теплу духову шафу.

Далі тісто трохи обминаємо, розділяємо на 4 частини і розкатуємо основу піци.

Щоб тісто не липло до рук, капніть на руки трохи оливкової олії. Потім викладаємо розкатане тісто на деко, вистелене пекарським папером!

Яку б начинку ви не вибрали, але основа, як правило, завжди однакова - це соус з томатів, а зверху натерта моцарелла.

Ставимо піцу в розігріту до 250 градусів духову шафу на нижній ярус!

Випікаємо до рум’яності. Дістаємо і прикрашаємо руколою і поливаємо соусом бальзамік. Смачного!

Це дуже смачний рецепт, який вартий вашої уваги. Розрахований на форму 27 на 17 см.

Класична італійська лазанья

⠀⠀Складові: 9 шт. листів лазаньї, 200 г сиру пармезан. ⠀

Соус песто

100 г зеленого базиліку, 120-150 мл оливкової олії, 50 г пармезану, 50 г кедрових горішків, 1-2 зубчики часнику, сіль, перець.

В блендері все подрібнюємо.

 

Соус «Бешамель»:

50 г вершкового масла, 40 г борошна, 400 мл молока.

Розтоплюємо вершкове масло, висипаємо борошно і постійно помішуємо, поки не підрум’яниться. Тонкою цівкою вливаємо молоко, не перестаючи перемішувати. Як тільки соус загустів - він готовий. Додаємо сіль, перець.

Соус «Болоньєзе»:

500 г м’ясного фаршу (будь-якого), 1 цибулину, 400 г томатів в томатному соусі або 500 г дрібно нарізаних свіжих томатів, базилік.

Нарізаємо дрібно цибулю. Обсмажуємо її на оливковій олії з фаршем. Заливаємо томатами. Додаємо сіль, перець, базилік і тушкуємо під кришкою близько 5-7 хвилин.

Приготування: Збираємо нашу лазанью. У форму для випікання викладаємо шарами. 1-й: листи лазаньї, змащені песто; 2-й: вершковий шар «бешамель», 3-й: м’ясний шар «болоньєзе», і чергуємо. Останній шар має бути вершковим. Завершальний штрих - засипаємо сиром пармезан. Накриваємо фольгою, ставимо в духову шафу при 150 градусів на 30 хвилин. Потім знімаємо фольгу, збільшуємо температуру до 200 градусів ще на 15 хвилин. Смачного!

 

Тірамісу дуже просто готувати. Є декілька нюансів, які необхідно врахувати.

⠀Тірамісу

Складові: 2 яйця, 80 г цукру, 250 г маскарпоне, 210 мл вершків 33% жирності, 1/2 склянки кави еспрессо, 40 мл коньяку, 1/2  пачки печива «Савоярді», какао для прикраси.

Приготування:

Варимо каву і даємо їй охолонути. Далі збиваємо яйця з цукром до білого кольору. На це може піти хвилин 10, якщо у вас потужний міксер.

Якщо ж ваш міксер не дуже потужний, то краще відділити білки від жовтків і окремо збити білки до стійких піків, окремо жовтки з цукром, а потім їх вручну з’єднати.

Після цього збиваємо маскарпоне з вершками. Важливо, щоб вони були холодними! Збиваємо їх на середніх оборотах міксера (щоб не перевзбити) до загустіння.

Тепер вручну з’єднуємо дві маси (яйця з цукром та вершки з маскарпоне).

Готуємо форму для десерту - це може бути будь-який стакан або келих, креманка або піала, велика форма або маленька - головне, щоб вона була скляна! У склі Тірамісу виглядає найбільш виграшно.

У холодну каву додаємо коньяк. На дно форми викладаємо трохи крему, потім опускаємо печиво Савоярді в каву з коньяком на 1 секунду і кладемо на крем.

Зверху на печиво знову викладаємо трохи крему і на нього - ще один шар печива, змоченого в каві.

Кладемо стільки шарів, скільки знадобиться, щоб заповнити форму до верху.

Потім накриваємо десерт харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на ніч.

Перед подачею прибираємо плівку і щедро посипаємо десерт какао. Смачного!

Рубрика: 
Район: 
Выпуск: 

Схожі статті