Дорогами вина і смаку

Україна може запропонувати туристам набагато більше, ніж традиційні борщ та вареники. Саме з цього виходили представники проекту Європейської Комісії  «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» та Національної туристичної організації в Україні, коли підписали Меморандум про співпрацю. Документ, підписаний 18 березня в Одесі, так і називається «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні». Зокрема, європейські фахівці разом з українськими експертами пропонують проект «Система доріг вина та смаку Бессарабії».  Річ у тім, що в Європі та усьому світі гастрономічний  туризм (в тому числі енотуризм – винний) вважається одним з найпопулярніших та найперспективніших напрямів.  Особливий акцент при цьому робиться саме на локальні продукти, прив`язані до певної місцевості, історично-культурних традицій, вітчизняних рецептів та технологій приготування. Важливими тут є належний контроль якості та  логістика (тобто, зручні маршрути).

Як зазначив Северіо Савіо, керівник проекту, в ЄС уже на сьогодні зареєстровано 1200 харчових продуктів з географічним зазначенням (це крім вина). Ця цифра постійно збільшується. У Італії такі продукти щороку приносять економіці 15 млн євро (без врахування  різноманітних фестивалів, продажу сувенірної продукції та інших додаткових надходжень). Допомога з боку ЄС носитиме не інвестиційний, а технічний характер. Зокрема,  протягом року буде створено тематичний сайт. Щодо бессарабських доріг та вина, маршрути ще уточнюватимуться та коригуватимуться.

Рубрика: 
Выпуск: 

Схожі статті