До нас їде ревізор! Та ще зі смачненьким!

- Бабусю, бабусю, бабусю! – онучки Настюша та Сонечка гукають Аллу Дофілівну. – Ми дуже зголодні-і-іли! 

Алла Дофілівна сміється: – Так мама ж поруч сидить! Попросіть у неї. 

- Ні-і-і, в тебе все смачніше. 

Так, Алла Дофілівна Слєсарєва вміє і любить тішити смаколиками усю сім’ю. А інколи пост майстер-шефа перехоплює її чоловік – Євген Валер’янович. Вони завжди допомагають дітям та онукам, є для них прикладом, виступають у ролі сполучної ланки між минулим і теперішнім сім’ї, передають традиції і життєві цінності. Дві дочки, два зяті, троє онучок погоджуються. Сміючись, по-доброму називають маму ревізором. (- Мам, кажи точно, коли приїдеш! - Та-а-ак, в нас три дні, щоб закінчити ремонт, що місяцями стояв недоторканим). Бо якщо Алла Дофілівна їде до дітей, все повинно бути ідеально. Отже, сьогодні у нас в гостях подружжя Слєсарєвих! Євген Валер’янович – прекрасний кулінар, щирий, добрий, веселий, щедрий. Завжди називає свою дружину Аллочкою. І завжди дає їй йти на крок попереду, тому що кохає. 

Цю страву Євген Валер’янович готував для доньок, а тепер готує і для онучок. В приготуванні її він може конкурувати навіть із дружиною.

Печеня у горщиках по-домашньому

Складові: свинина – 0,5 кг; цибуля – 1-2 шт., картопля - 7 шт.; лимонний сік – 1,5 ст. лож.; сметана – 4 ст. л.; часник – 2 зубки; бульйон . 

Приготування: свинину порізати шматочками, обсмажити на пательні, додати цибулю, порізану напівкільцями, посолити, поперчити, додати улюблені спеції. Картоплю порізати шматочками, злегка обсмажити на олії, додати сіль, часник. У горщики викласти складові частини шарами: м’ясо з цибулею, картоплю, повторити прошарки. Зверху – ложку-півтори сметани і залити бульйоном на третину горщика. Запікати при 190 градусах півтори години. Смачного!

 

М’ясо – то чоловіча страва, яка виходить у Євгена Ва­лер’яновича ідеально.  І не бійтеся тих трьох маринадів. Готується вона дуже легко.

 Найніжніша буженина в трьох маринадах

 Складові: м’ясо свинини (шия, окорок) - 1600 г. 

 Маринад 1: кефір або йогурт - 650 г. 

 Маринад 2: вода - 2,5 л., сіль - 2 ст. л., розмарин - 1 гілочка, імбир - 25 г., перець чилі (за бажанням) - 0,5 шт., лавровий листок - 3-4 шт., перець горошком - 10 шт., гвоздика - 4 шт.; зерна коріандру - 1 ст. л. 

Маринад 3: часник - 4 зубчики, імбир - 10 г., перець чилі (за бажанням) - 1/3 шт., зерна коріандру - 1 ч. л., сіль - 1 ч. л., паприка - 1 ч.л., чорний перець - за смаком; розмарин, чебрець - по щіпці.

Приготування: м’ясо залити йогуртом або кефіром, щоб його повністю покрило. Залишаємо мінімум на 4 години. В цей час готуємо другий маринад. Ставимо 2,5 л води кип’ятити, додаємо 2 ст. л. солі, чебрець, розмарин, лавровий листок, імбир, перець чилі, коріандр, чорний перець горошком і гвоздику. Коли закипить – виключаємо. Маринад має охолонути до кімнатної температури. Витягуємо м’ясо з першого маринаду і одразу опускаємо у другий маринад. Ставимо в холодильник на всю ніч. Вранці дістаємо м’ясо з маринаду та обсушуємо серветками. Готуємо третій маринад. Часник, імбир, перець чилі, зерна коріандру, сіль – все з’єднуємо і перетираємо у ступці. Додаємо мелену паприку, три столові ложки олії, перець мелений, розмарин і чебрець. Цим маринадом натерти м’ясо і залишити на 20 хвилин. На фольгу, складену в два рази, викласти м’ясо, фольгу звернути конвертом до верху, щоб сік з м’яса не витікав. Викладаємо на деко і підливаємо 1 стакан води. М’ясо запікати в добре розігрітій духовці при 200 градусах 1,5 години. Потім фольгу привідкриваємо і ставимо в духовку ще на півгодини, щоб ще трохи підсмажилось. Неймовірно смачна, пряна та ніжна буженина, ідеально промаринована зсередини. Смачного!

 

 Ідеальний гарнір до м’яса від Алли Дофілівни. Просто та смачно!

Салат із запеченими баклажанами і перцями

Складові: 2 баклажани, 2 болгарські перці червоного кольору; 2 пагони зеленої цибулі; зубчик часнику. 

Для заправки: сіль - 0,5 ч. лож., олія - 3 ст. лож., яблучний оцет - 2 ч. лож., перець мелений за смаком. 

Приготування: овочі запекти цілими, попередньо проколовши баклажани виделкою в декількох місцях. Готові овочі скласти в глибокий посуд і накрити кришкою. Так легше буде зняти шкірку, коли охолонуть. Очищені баклажани порізати кубиками, перці – соломкою. Зелену цибулю дрібненько порізати, часник вичавити. Інгредієнти для заправки змішуємо і збиваємо до розчинення солі. Заправляємо салат. Смачного!

 

Кажуть, що дівчина на ім’я Мадлен готувала повітряні тістечка, схожі на мушлі  для Марії, дружини короля Людовика XV, якій вони дуже сподобалися. З тих пір популярність мадленок стрімко зросла, і сьогодні їх люблять і готують у багатьох країнах по всьому світу. Алла Дофілівна готує їх відмінно та передала рецепт у спадок нашій рубриці.

Мадленки

Яйця - 3 шт., цукор -110 г, ванільний цукор -1 пакетик, борошно - 150  г, розпушувач - 1 ч. л., цедра одного лимону або апельсину, масло вершкове - 130 г. 

Приготування: вершкове масло розтопити. Яйця, цукор і ванільний цукор збити. Додати просіяне борошно, перемішане з розпушувачем, цедрою лимону або апельсину. Перемішуючи, поступово додати вершкове масло. Тісто поставити в холодильник мінімум на дві години. Випікати у формі «мушлі» або кексів протягом 10 хвилин. Коли охолонуть, прикрасити цукровою пудрою.

Рубрика: 
Район: 
Выпуск: 

Схожі статті