І жнець і швець, а за мангалом молодець

Сьогодні у нас в гостях унікальний чоловік Михайло Гук. Запитаєте, в чому його унікальність? За що не візьметься - все зробить до ладу. І мурує, і малює, вишиває, шиє і ремонт з нуля зробить, опанував професію електрозварювальника, прекрасний рибалка, захоплюється мисливством. Працює директором Городоцької ДЮСША. Щороку з вихованцями школи їздить у турпоходи, де вдосконалив своє мистецтво кулінарії. А по закінченні походу часто спілкується з батьками дітей, які просять рецепти тих смаколиків, якими пригощав директор. Отже, привідкриємо завісу таємниць приготування деяких страв на природі від Михайла Гука.

 

Печена картопля - смак, знайомий з дитинства. 

З картоплі на природі можна приготувати безліч страв. Можна очистити від шкірки і загорнути кожну у фольгу. Такі «фольгові колобки» кладуть на вугілля від багаття і доводять картоплю до готовності. Пропоную дуже цікавий рецепт запеченої картоплі.

Картопля у фользі

Складові:

5 середніх картоплин; 1 середня цибулина; 100 г сиру чеддер; 150 г вершкового масла; 1 ст. л. вустерського соусу; петрушка; сіль і перець за смаком.

Приготування

Для цієї страви вам треба буде харчову фольгу порізати на квадрати розміром 50 × 50 см. Кожен з них змастіть вершковим маслом.

Картоплю промийте і наріжте тонкими скибочками. Цибулю почистіть і наріжте кільцями. Сир потріть на середній терці. Зелень покришіть. З’єднайте все разом, додайте вустерський соус, посоліть і поперчіть. Всі ці процедури краще виконати ще вдома.

Викладіть начинку на фольгу і загорніть краї, щоб смакота не втекла. Готувати на вугіллі близько 40 хвилин, доки картопля і цибуля не стануть м’якими.

 

Усі люблять запечену рибку. Загалом готують так: в саме вогнище з вугіллям чи на розжарене вугілля кладуть загорнуту у фольгу рибу, змочивши її зверху лимонним соком і посипавши приправами. Тільки рибі на багатті потрібно готуватися зовсім недовго, бо вона пересушиться. Розповім про те, як засмажити стейк із сьомги. Це смачна й поживна риба прекрасно підходить для мангалу.

Стейк із сьомги

Складові:

1 кг сьомги.

Для маринаду:

оливкова олія; лайм або лимон; сіль, перець та інші спеції.

Для соусу:

200 г сметани; 2 зубчики часнику; зелень.

Приготування

Якщо риба ціла, то її необхідно випатрати, промити і нарізати на шматки товщиною близько 3 см. Після цього кожен шматок змастіть оливковою олією, полийте лимонним соком, посоліть, поперчіть і посипте спеціями (для сьомги добре підходять чебрець, кріп і базилік). Дайте постояти 20-30 хвилин.

Потім рибні стейки викладіть на решітку. Зверху на кожен можна покласти скибочки лимона. Смажте сьомгу на вугіллі протягом приблизно 20 хвилин до золотистої скоринки. Постійно перевертайте.

Подавайте стейки зі сметанно-часниковим соусом: подрібніть зелень, пропустіть часник через прес і змішайте все це зі сметаною.

 

Багато хто до шашлику смажить овочі. Найчастіше їх просто ріжуть, змащують олією, нанизують на шампури або кладуть на решітку і готують на вугіллі. Так можна приготувати будь-які овочі: помідори, баклажани, кабачки тощо. Також овочі запікають на вугіллі у фользі. У цьому рецепті приготуємо болгарський перець.

Фарширований перець

Складові:

 6 болгарських перців.

Для начинки:

130 мл оливкової олії; 250 г пармезану; 2 ст. л. мелених волоських горіхів; 4 зубчики часнику; банка консервованої кукурудзи; листя базиліка.

Приготування

Розраховано приблизно на вісім порцій. 

Частину пармезану (200 г) потріть на крупній тертці. Часник пропустіть через прес. З’єднайте оливкову олію, сир, базилік, горіхи і часник. Ретельно перемішайте.

Два болгарських перці очистіть від насіння, наріжте кубиками і обсмажте на оливковій олії на середньому вогні. Коли перець стане м’яким, додайте до нього кукурудзу і приготовлену раніше суміш. Смажте ще кілька хвилин.

4 болгарських перці розріжте впоперек, щоб вийшли човники. Видаліть насіння. Покладіть перці на решітку зрізом вниз і потримайте на мангалі 2-5 хвилин, щоб вони пропеклися зсередини. Потім переверніть, начиніть і посипте тертим пармезаном (50 г). Смажте на решітці ще протягом 5 хвилин.

 

А наостанок банановий десерт. Існує два варіанти цього простого рецепту: в шкірці і без. У першому випадку шкірка замінює фольгу. А ми розповімо, як приготувати бананові човни без шкірки.

Бананові човни

Складові:

банани (по кількості осіб); маршмеллоу; шоколад; кориця або кокосова стружка за смаком.

Приготування

Банани почистіть і розріжте вздовж. Шоколад покришіть на невеликі шматочки; маршмеллоу наріжте, якщо вони великі. Начините банан шоколадом і зефіркамі. Якщо любите корицю, посипте зверху. Загорніть банан в фольгу і обсмажуйте на решітці.

Через 5-6 хвилин можна буде зняти з мангалу, розкрити фольгу і, посипавши кокосовою стружкою, насолоджуватися десертом. Можна прихопити з собою на пікнік ще морозиво і їсти з ним запечені банани.

Рубрика: 
Район: 
Выпуск: 

Схожі статті